HAHA okayyyy this pic was too big I thought! LOL but never mind, Its okay! So this is my friend, I know her since Kusess, which mean kuala selangor science secondary school. Her named is Husna Arsad, btw I know you are curious why I put this pic here, why I talked bout her. Heh Im sure that all of you want to know the answer right? tett, Lol. ok joke again. yeay lame me. nahhh, actually I love her. erk. love her as a friend. we shared many things. ye ke husna? haha. but yeayyy. then most part that I cant forget bout her is ‘She likes to kerutkan her dahi’ like a habit I guess.

She already bought an ipad, so i bet her ‘kompom one day kau nak guna iphone’ since she used a BB now. So dia cakap ‘ takkan lah mama’ Phui one month later, she texted me ‘ I wanna buy an iPhone mama’ LOL I laugh at her. Seeeeeee! I told ya already “piggy face” HAHA.

Then I comfortable when I shared my problem with her. Dont know why. But I like her style. I like her way to.. ok dont know how to describe bout that, HAHA. Em okay dah macam essay. will stop here. Todless! :*

Advertisements

I already miss my best ever friends!

Hello! I’m back! Sorry for didn’t post anything here since I forgot actually I have this website! HAHA joke joke. So how are you doing guys? Ok since I already finish my holidays 3 weeks before, yeah before that I really really really enjoyed with my holiday! bravo! Spent time wisely with family and of course my friends! Heh. We planned so much thing here and there and thank god, everything were going fine, smoothly! hehe. So how bout you guys? did you enjoyed your holiday? Share with me =)

alright since I got a lot things to do, so I’ll stop here. bye! and Salam Alaik.

Reflection on week 14

Pada hari ini, kelas computer in education telah dijalankan seperti biasa, tetapi waktunya yang berlainan iaitu pada pukul 4pm. Hari ini merupakan kelas yang terakhir bagi kami dalam subject computer in education ini. Dan kami juga mendapat tugasan yang terakhir iaitu SPSS, iaitu yang telah diterangkan oleh dr di dalam blog beliau seperti yang tentera di gambar bawah ini. click pada gambar untuk enlarge.

Kami diminta untuk menjawab questionnaire yang telah diberikan oleh Dr rosseni sebelum kami menganalisis data tersebut dan membuat graf πŸ™‚ terdapat 9 soalan yang telah diajukan oleh Dr rosseni dan alhamdulillah saya telah menjawabnya sebelum tarikh yang telah ditetapkan πŸ˜€

 

Setelah menjawab kami perlu menganalisis data tersebut, Dr rosseni telah menyediakan result tersebut seperti yang tentera dibawah ini.

( excel format )

 

( handout result )

Kami telah menganalis result tersebut dengan menggunakan microsoft word. Di dalam microsoft word itu saya bersama rakan rakan saya yang lain telah bersama sama menyiapkan graf dan kesimpulan bagi setiap graf tersebut seperti contoh di bawah ini. Kami telah menyiapkan 9 graf bersama same dengan kesimpulan tersebut.

Bagi soalan 10 pula kami diminta untuk mengenal pasti masalah atau cara cara untuk membaik pulih untuk meningkat E-Book tersebut seperti gambar di bawah ini.

Alhamdulillah akhirnya saya bersama rakan rakan saya yang lain telah berjaya menyiapkan tugasan kami yang terakhir ini πŸ™‚ . Saya secara personal berasa lega kerana saya telah berjaya menyiapkan segala tugasan @ assignments yang telah diberikan oleh Dr Rosseni dan Cik Aidah. Saya juga telah burn-kan assignments ni ke dalam cd untuk dihantar kepada Cik Aidah. dan saya berharap saya telah membuat yang terbaik untuk GE1155 ini πŸ™‚ . Terima kasih yang tidak terhingga kepada DR dan cik Aidah kerana telah banyak mengajar kami dan sanggup melayan kerenah kami ini. semoga kalian diberkati Ilahi. akhir kata dari saya

 

THANKS FOR EVERYTHING

DR ROSSENI AND CIK AIDAH

loves and hugs from me

ALIA SHAHIRA BINTI TARMUJ ( A133453 )

PENDIDIKAN MATEMATIK πŸ˜€

fantafive.

 

FANTAFIVE πŸ™‚

yeah really miss them. seriously and quite long we have never seen before because all of us are Β too busy with final examination. I met them at kusess which is kuala selangor science secondary school. I really love them because we came with different family background. They are super dooper cool coz when I faced so many problems, they will calm me down and cheer me up. really appreciate it. Even we are too busy but we’ll contact each other through skype or oovoo πŸ™‚

 

I miss them :”)

I miss my matric life. I miss my friends there. I miss my lecturers :”) hope I’ll meet them one day. Eventhough I met them only for a 1 year but its a best memory ever, and I don’t want to forget bout the memories ! I’ve never find a friendly friends like them :”) . We like siblings πŸ™‚ seriously. When I have problems there. they’ll help me even in a hard time. thanks you all! love and hug from me πŸ™‚

I love you all ! πŸ™‚

Reflection on week 13

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pada 11 October 2010, Cik aidah telah mengajar kami tentang cara-cara nak buat query dan report. kami dikehendaki membuat 2 query dan dua report. Cik Aidah telah mengajar kami step by step dan akhirnya saya dapat menyiapkan assignment ini dengan jayanya πŸ˜€

Terima kasih kepada Cik aidah yang banyak membantu. Di bawah ni terdapat beberapa gambar assignment saya. sila click untuk enlarge

Saya telah burn assignment saya ke dalam CD yang akan dihantar kepada cik Aidah pada minggu hadapan. Sekian terima kasih.


 

 

Reflection on week 12

04 October 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kelas computer in eduction tidak dijalankan pada hari ini, jadi saya tidak ingin membuang masa saya begitu saja, jadi saya meneruskan kerja yang telah diberikan oleh Cik Aidah kepada kami untuk menyenaraikan maklumat tentang 20 orang pelajar, Antara maklumat yang diperlukan ialah, nama pelajar, alamat rumah. nama ayah, nama ibu, jantina dan sebagainya. Alhamdulillah saya telah berjaya menyiapkan semua maklumat yang diperlukan itu.

Sekian terima kasih.

Reflection on week 11

27 September 2010

Pada hari ini kelas computer in education telah dijalankan seperti biasa bersama cik Aidah. Cik aidah telah mengajar kami semua tentang Microsoft Access. Belian telah mengajar kami bagaimana cara-cara untuk membuad jadual yang teratur menggunakan Microsoft Access. Ramai di antara kami tidak mengetahui cara-cara menggunakannya sebelum ini kerana tidak dipraktikkan, jadi cik Aidah terpaksa melayan kerenah kami ini.

Saya merasa agak sukar untuk mengingati step yang penting dalam membuat sesuatu jadual menggunakan Microsoft Access. Alhamdulillah Cik aidah telah banyak menolong saya dalam membuatnya. Beliau telah mengajar kami bagaimana hendak membuat ‘relationship’ sesuatu jadual dengan jadual yang lain. Setelah beberapa kali mencuba akhirnya saya dapat mengingati apa yang telah dipelajari pada hari ini.

Saya juga Microsoft Access ini bukanlah sesuatu yang mudah kerana ianya banyak memerlukan kecekapan dalam membuatnya. Terima kasih sekali lagi kepada Cik Aidah kerana telah banyak menolong saya pada hari ini.

Reflection on week 8

30 OGOS 2010 (isnin)

Pada hari ini Dr. rosseni telah mengajar kami tengtang wordpress dengan lebih mendalam lagi kerana ada bebarapa orang pelajar yang tidak tahu bagaimana cara cara untuk menambah ‘categories’ , bagaimana nak ‘link’ dengan rakan rakan yang lain dan sebagainya.

Selain daripada itu juga, Dr. juga telah mengajar kami tentangΒ posting yang xde categories kite kene buad categories untuk menyenangkan kite juga. Alhamdulillah saya lebih paham tentang wordpress ini dan saya juga mempunyai blog. Serakarang saya rasa wordpress lebih teratur daripada blog. Terima kasih Dr. kerana telah memperkenalkan saya tentang wordpress ini.

sekian terima kasih πŸ™‚

Reflection on week 7

Pada minggu ke 7 ini , Cik Aidah telah mengajar kami bagaimana cara cara menggunakan Excel. Bagi saya, ianya agak susah untuk mempelajari tetapi setelah bebrapa kali saya mencuba alhamdulillah saya boleh menggunakan Excel dengan sebaik mungkin. Saya tahu excel ini penting untuk guru kerana senang untuk kita ‘organise’ kelas kita nanti. Terima kasih kepada Cik Aidah kerana telah mengajar kami dengan lebih mendalam tentang Excel.

« Older entries